Panpizza met serranoham, mozzarella en pesto | Foodaholic.nl

Panpizza met serranoham, mozzarella en pesto

Vroeger gingen wij weleens als wij bij mijn tante in Rotterdam logeerden naar de Pizza Hut. Ik vond dan de panpizza’s super lekker. Meestal ging ik dan voor de pizza Hawaï.

Laatst bedacht ik mij dat het helemaal niet zo moeilijk moest zijn om zelf een panpizza te maken. Wij deden daar onze favoriete topping op. Mozzarella, serranoham en pesto en oef… nu willen wij eigenlijk geen ander soort pizza meer. Deze panpizza was namelijk verrukkelijk en de bodem was zo lekker krokant!

Ik maakte voor dit recept gebruik van het kant en klare pizzadeeg van de Albert Heijn, maar binnenkort deel ik ook het recept voor hoe je zelf je pizzadeeg kan maken.

Je hebt voor dit recept een pan nodig die in de oven kan.

Panpizza met serranoham, mozzarella en pesto | Foodaholic.nl

Aantal: 2 panpizza’s

Dit heb je nodig:

  • 400 gram pizzadeeg
  • 250 gram passata
  • zout, peper en oregano
  • 2 bollen mozzarella
  • 10 plakken serranoham
  • 6 theelepels pesto

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bekleed de pan met 200 gram pizzadeeg. Het is het lekkerst als je de buitenranden iets dubbel vouwt, dan bolt hij lekker op.
  3. Breng de passata met de oregano, het zout en de peper op smaak. Besmeer het pizzadeeg hiermee. Laat de buitenrand leeg.
  4. Snijd de mozzarella in plakjes en leg eerst een laagje mozzarella op het pizzadeeg.
  5. Leg daar dan 5 plakjes serranoham bovenop.
  6. Verdeel nog wat plakjes mozzarella erover en smeer er 3 theelepels pesto overheen.
  7. Zet in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. (Iedere oven verschilt dus kijk af en toe even of hij niet te bruin wordt.)
  8. Pas op met het uit de oven halen dat je het pannetje wel met een ovenhandschoen vast blijft houden.

Geniet ervan! 

Panpizza met serranoham, mozzarella en pesto | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.