Deze plaattaart met stoofpeer, gorgonzola en pancetta past goed in deze feestmaand, want het is echt een feestje om te eten. Je kan het als voorgerecht eten, bij een kommetje soep, bij een salade, maar ook gewoon als lunch. Hier komt hij zeker vaker op tafel te staan!
Plaattaart met stoofpeer, gorgonzola en pancetta – 1 grote plaattaart
Dit heb je nodig:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 100 gram creme fraiche
- 4 stoofperen
- 100 gram gorgonzola
- 120 gram pancetta plakjes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het vel bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer het bladerdeeg in met de crème fraiche en verdeel de plakjes pancetta erover.
- Snijd de stoofperen in stukjes en verdeel over de pancetta. Verkruimel als laatste de gorgonzola eroverheen.
- Bak ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Is hij dan nog niet gaar doe er dan nog 3 minuten bij.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!