Vandaag is het Halloween. Bij Halloween denken wij toch aan de uitgeholde pompoenen met gezichten erin gesneden. Leuk, met een kaarsje erin staat het nog gezellig ook! Pompoen is ook een heerlijke groente, waar je veel verschillende gerechten mee kan maken. Wij delen vandaag graag ons recept voor pompoen- courgettesoep met jullie. Het is een kruidige, maar toch ook zoete soep!
Geen zin in soep? Met pompoen kan je ook een heerlijke pompoencake maken.
Aantal: voor 6 personen
Dit heb je nodig:
- 1 kleine pompoen
- 2 courgettes
- 2 uien
- 3 bolletjes stemgember
- 3 blokjes groentebouillon
- 1 eetlepel koriander
- 1 eetlepel kerriepoeder
- olijfolie om in te bakken
Zo maak je het:
- Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompen in stukken. De schil van de pompoen kan je gewoon laten zitten. Deze wordt zacht tijdens het koken en kan je gewoon opeten.
- Was de courgettes en snijd ook deze in stukken.
- Schil en snijd de uien en bak ze tot ze glazig zijn in wat olijfolie. Snijd de gemberbolletjes klein en doe deze samen met de kerriepoeder bij de ui. Voor de smaak zou je eventueel nog wat extra gembervocht toe kunnen voegen. Doe de pompoen en de courgettes erbij en voeg 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe en kook gaar in ongeveer een kwartier.
- Haal de pan van het vuur en pureer het geheel tot een gladde soep.
De soep is nu klaar. Je kan er eventueel nog wat cashewnoten of verse koriander ter garnering over strooien! (De soep kan prima ingevroren worden nadat hij is afgekoeld)
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij de pompoen- courgettesoep gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!