Naast dat je met pompoen een heerlijke pumpkin spice latte kan maken kan je er ook een heerlijke pompoencake mee bakken. Lekker vol met kruiden en met een romige laag botercrème. Na een herfstwandeling is dit in combinatie met een warm drankje echt een verwennerij.
Dit heb je nodig:
- 450 gram pompoenstukjes
- 175 gram donkere basterdsuiker
- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels koek-/ speculaaskruiden + extra voor op de cake
- 100 gram monchou
- 75 gram poedersuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pompoen met ongeveer 5 eetlepels water gaar. Pureer tot een gladde puree en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Vet het cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier.
- Mix met een mixer de basterdsuiker met 175 g boter licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix op de laagste stand de afgekoelde pompoenpuree erdoor.
- Zeef het bakmeel en de specerijen boven de kom en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Steek hem in het midden van de cake, komt de prikker er schoon en droog uit dan is de cake gaar.
- Laat de cake in 2 uur afkoelen op een rooster.
- Klop de rest van de boter met de roomkaas en poedersuiker in 4 min. luchtig. Bestrijk de bovenkant van de cake ermee en strooi er nog wat extra koek-/ speculaaskruiden overheen.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!