Quesadilla’s zijn zo makkelijk om te maken, maar tegelijk ook zo lekker. Deze quesadilla met cheddar en pittige spinazie maakte ik op een warme dag waarbij ik niet veel zin had om lang in de keuken te staan, maar ook op een koude dag is dit erg lekker.
Je kan deze quesadilla prima als avondeten eten, want hij vult echt wel, maar ook bij de lunch is het erg lekker. Je kan bijvoorbeeld ook wat punten bij een kom soep eten of op een borrelplank leggen. Eerder maakte ik ook al een lekkere variant met kip.
Heb je nou een aantal stukken of een stuk over kan je het de volgende dag ook prima koud eten, want zelfs dan smaakt het prima! Lekker voor in je lunchtrommel dus.
Quesadilla met cheddar en pittige spinazie – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
4 tortilla wraps
1 rode ui, in halve ringen
1 rode peper, pitjes verwijderd en fijngesneden
150 gram spinazie
80 gram geraspte cheddar
Olijfolie om in te bakken
Zo maak je het:
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de rode ui aan en voeg de rode peper en spinazie toe. Zodra de spinazie geslonken is kan je het van het vuur halen.
- Beleg 1 tortilla met 40 gram geraspte cheddar kaas en verdeel daarover ongeveer de helft van het spinazie mengsel. Leg daarop dan weer een nieuwe tortilla.
- Verhit een andere koekenpan (zonder olie) en leg daarin de belegde tortilla’s. Bak de quesadilla’s goudbruin en totdat de kaas goed gesmolten is. Draai de tortilla’s in de pan wel af en toe om totdat beide kanten een mooie kleur hebben.
- Snijd in stukjes en serveer eventueel met een saus naar keuze, maar ook zonder saus zijn ze erg lekker.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!