Het is alweer even geleden dat ik een recept voor een quiche met jullie deelde. Best gek eigenlijk, want ik vind het heerlijk. Als wij het ‘s avonds eten, eten wij er meestal een soepje of een salade bij, maar ik vind het ook erg lekker om een stukje mee te nemen naar mijn werk, want quiche is ook koud prima te eten!
Deze quiche is erg makkelijk te maken, de vulling kan je in een kwartiertje klaar hebben en daarna moet hij alleen nog een tijdje in de oven. Voor de inhoud van de quiche keek ik gewoon nog even wat ik had liggen en dit pakte echt heel goed uit. De smaken pasten goed bij elkaar en hij vulde goed.
Het deeg voor de quiche kan je natuurlijk zelf maken, je kan bladerdeeg gebruiken, maar ik gebruikte deze keer het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny. Deze zat in de zomer editie van de Foodybox. Dit deeg is echt een aanrader. Mocht ik de volgende keer geen tijd of zin hebben om zelf mijn deeg te maken ga ik zeker even naar de supermarkt om dit deeg te halen.
Dit heb je nodig:
- een rol quiche- en taartdeeg van Tante Fanny
- 250 gram champignons
- 1/2 prei
- 150 gram spekreepjes
- 4 eieren
- 150 gram crème fraiche
- olijfolie om in te bakken
- 8 plakjes brie
- 100 gram jong belegen kaas geraspt
- gedroogde basilicum
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Deze temperatuur staat ook vermeld op de verpakking.
- Snijd de champignons in plakjes en snijd de prei in kleine, fijne stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin de spekjes, de champignons en de prei.
- Meng het ei met de crème fraiche en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met wat peper en zout.
- Rol het deeg met bakpapier uit in de quiche- of springvorm.
- Schep de champignons, de spekjes en de prei op het deeg. Let op dat je niet teveel vocht mee schept.
- Giet het eimengsel er overheen, bestrooi met de rest van de geraspte kaas en leg de plakjes brie er in een rondje bovenop.
- Strooi als laatste nog wat basilicum over de quiche en bak hem vervolgens in (ongeveer) 45 minuten goudbruin.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook!
[wysija_form id=”3″]
Dit bericht bevat een artikel wat is opgestuurd.