Een quiche is in mijn ogen, net als soep, de perfecte oplossing om restjes in te verwerken. Rond de kerstdagen wordt er in Nederland vaak haricovert met spek gegeten. Ik besloot deze in een quiche te verwerken en dat werd echt heerlijk. Ik bracht deze quiche met haricot verts en spek lekker op smaak met wat knoflook en een rode ui. De quiche is erg gemakkelijk om te maken.
Soms maak ik een quiche met homemade deeg, deze keer besloot ik kant-en-klaar hartige taart deeg te gebruiken. Wil je liever zelf je deeg maken? Dan staat bij deze quiche wel een goed recept.
Heb je nog een stukje quiche over? Bewaar het dan in de koelkast en eet het de volgende dag als lunch. Het is zowel koud als warm dan prima te eten.
Quiche met haricot verts en spek
Dit heb je nodig:
4 eieren
150 gram creme fraiche
100 gram geraspte jong belegen kaas
6 plakjes hartige taart deeg
8 plakjes ontbijtspek
1 rode ui, gesnipperd
200 gram haricot verts
2 teentjes knoflook, fijngesneden
peper en zout
olijfolie om in te bakken
zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de plakjes hartige taart deeg uit de vriezer zodat deze kunnen ontdooien,
- Maak de boontjes schoon en kook deze 8 in minuten beetgaar. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daar de ui en de knoflook in aan. Voeg de boontjes kort toe, een minuutje of 2.
- Meng het ei met de crème fraiche en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met wat peper en zout.
- Vet de bakvorm in en bekleed hem met het hartige taart deeg. Schep het mengsel van de boontjes, rode ui en knoflook op het deeg en verdeel de plakjes ontbijtspek hierover.
- Schenk het eimengsel eroverheen en strooi de rest van de geraspte kaas over het mengsel. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!