Het is alweer even geleden dat ik op Foodaholic een quiche heb geplaatst en dus vond ik het daar weer eens hoog tijd voor. Deze quiche met serranoham, ui, champignons en mozzarella is eigenlijk ontstaan door restjes in mijn koelkast. Eigenlijk zijn quiches gemaakt van restjes vaak de allerlekkerste.
Zelf eet ik een quiche vaak met een kommetje soep of met salade. Het kan als avondeten, maar ook prima als lunch. Heb je een stukje over? Je kan het ook prima koud meenemen met wat salade voor je lunch naar je werk.
Quiche met serranoham, ui, champignons en mozzarella – voor 1 grote quiche
Dit heb je nodig:
1 rol vers quichedeeg
4 eieren
200 gram creme fraiche
250 gram champignons, in vieren gesneden
1 grote ui, in halve ringen gesneden
8 plakken serranoham
75 gram geraspte mozzarella
30 gram geraspte jonge kaas
zout en peper naar smaak
Boter of olie om in te bakken
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de halve ui ringen met de gesneden champignons. Ik giet het na het bakken altijd even in een vergiet zodat het vocht eruit kan lopen.
- Vet een bakvorm in, ik gebruik een vorm voor quiches, en bekleed de vorm met het quichedeeg. Kluts de eieren samen met de crème fraiche los.
- Meng 50 gram van de mozzarella door het eimengsel. Schep het champignon ui mengsel op het deeg en schenk daar het eimengsel op. Leg daar de plakjes serranoham bovenop en strooi de geraspte mozzarella en jonge kaas over.
- Zet de quiche ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het wel in de gaten, want iedere oven is natuurlijk anders. Misschien. moet hij er bij jou met 40 of misschien met 50 minuten uit.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Zin in een andere quiche? Misschien is deze quiche met brie, champignons en spekjes een goed alternatief! Die is ook erg lekker.