Deze quiche met shoarma was eigenlijk een probeersel. Ik had nog wat producten in de kast en koelkast liggen en besloot er deze quiche mee te maken. Hij viel zo goed in de smaak dat hij natuurlijk gelijk hier geplaatst moest worden…
Heb je geen quichevorm? Dan kan je ook gewoon een springvorm of brownievorm gebruiken.
Voor een quichevorm van 30cm
Dit heb je nodig:
- 6 plakjes hartige taart deeg
- 4 eieren
- 100 milliliter melk
- 125 gram creme fraiche
- 500 gram shoarma
- 1/2 rode paprika
- 1 rode ui
- 90 gram geraspte jonge kaas
- boter om in te vetten
- olie om in te bakken
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en snipper de rode ui. Bak het samen met de shoarma, in een klein beetje olie, in een koekenpan.
- Doe de shoarma in een vergiet en laat uitlekken.
- Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg en prik er wat gaatjes in.
- Meng 60 gram van de kaas samen met de crème fraiche, de melk en de eieren in een kom.
- Schep de shoarma op het deeg en schenk het ei mengsel eroverheen. Strooi de overgebleven kaas erover.
- Zet in de voorverwarmde oven en bak de quiche in 45 minuten gaar.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!