Iets wat ik eigenlijk niet vaak koop of maak, maar wel heel lekker vind zijn ragoutbroodjes. Een tijdje terug besloot ik ze zelf eens te maken en dat is zo gemakkelijk en lekker dat ik het recept natuurlijk niet voor mijzelf kan houden. Helemaal nu het wat kouder weer begint te worden is iets warms wel lekker. Deze ragoutbroodjes kunnen dan ook prima als tussendoortje of bij de lunch.
Ragoutbroodjes – 8 stuks
Dit heb je nodig:
- 8 vellen bladerdeeg
- 1 ei
- 400 gram kippenragout, deze moet dan wel helemaal afgekoeld zijn
- paneermeel
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Haal de velletjes bladerdeeg uit de vriezer en laat op een bakplaat ontdooien.
- Schep op ieder velletje bladerdeeg een volle eetlepel ragout, net iets naast het midden. Vouw het velletje dubbel en druk de randjes aan met een vork. Kluts het ei en besmeer het bladerdeeg aan de bovenkant hiermee. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
- Bak 20 á 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze mooi krokant zijn en pas op dat je, je mond niet verbrand.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!