Jippie! De tijd van de Hollandse asperges is weer aangebroken. Wij zijn dol op deze groente. Je kan er ook van alles mee maken, vandaag delen wij het recept van de aspergesoep met jullie.
Dit heb je nodig:
- 1 pond asperges
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- kookroom
- peterselie
- wat ham- of zalmreepjes
- 2 kippen- of groentebouillonblokjes
Zo maak je het:
- Was de asperges en schil ze. Gooi de schillen niet weg!
- Zet anderhalve liter water op met de bouillonblokjes en de aspergeschillen.
Laat dit ongeveer 20 minuten koken. Zeef de bouillon en gooi de schillen weg. - Kook vervolgens de geschilde asperges nog 15 minuten in de bouillon.
- Maak ondertussen een roux van boter en bloem. Roer de bouillon door de roux (goed roeren, anders krijg je klontjes).
- Snijd de asperges in stukjes. Je kan het eventueel met de staafmixer fijnmaken.
Wij hebben zelf wat stukjes gepureerd en wat stukjes erdoor gedaan. - Voeg wat kookroom toe. Snijd de ham of zalm in reepjes en voeg ook deze toe aan de soep.
- Doe het in een kom. Je kan het eventueel garneren met een takje peterselie erop.
Geniet ervan!
Tip: Bij aspergeboerderijen verkopen ze vaak ook de kapotte asperges. Vaak zijn deze stukjes een goedkoper, maar perfect voor de soep!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!