Een salade kan je zo enorm mee variëren en dat vind ik het leuke eraan. Ze heb je door een paar ingrediënten te wisselen al gelijk weer een andere salade op tafel staan.
Deze salade is perfect als avondeten, maar hij kan natuurlijk ook prima als lunch. Ik zou hem dan alleen iets kleiner maken, want hij is wel machtig.
Het recept is voor 2 personen.
Dit heb je nodig:
- 2 kipfilets
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 knoflookteentje
- 1 theelepel kurkuma
- 75 gram veldsla
- 75 gram rucola
- 1 rode ui
- Komkommer
- 10 tomaatjes
- Bol mozzarella
Zo maak je het:
- Meng de ketjap met de sambal, olijfolie, gember, knoflook en de kurkuma. Zorg dat alles goed door elkaar gemengd is.
- Snijd de kipfilet in stukjes en stop dat samen met de ketjap marinade in een bakje. Meng het goed door elkaar. Zet het bakje gesloten met een deksel in de koelkast. Hoe langer, hoe lekkerder!
- Zet een wokpan of een koekenpan op het vuur en verwarm er wat olie in. Bak de kipfilet op middelhoog vuur.
- Verdeel de rucola en de veldsla over de borden.
- Snijd de ui in halve ringen, de tomaatjes doormidden en de komkommer in stukjes. Verdeel dit over de sla.
- Verdeel de kipfilet over de salades en leg er nog wat plakes mozzarella bovenop.
Geniet ervan!