Salade met blauwe kaas, krokante chorizo en meloen

Salade met blauwe kaas, krokante chorizo en meloen

Deze salade met krokante chorizo, blauwe kaas en meloen maakte ik pas op een warme dag. Een heerlijke combinatie van zout, zoet en pittig. 

Serveer er een lekker broodje bij of eet hem gewoon zo! Ik gebruikte voor dit recept een cantaloupe meloen, maar ik denk dat het met een andere meloen zoals een galia meloen ook erg lekker is. 

Salade met blauwe kaas, krokante chorizo en meloen – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 cantaloupe meloen

  • 70 gram Castello creamy blue

  • 100 gram chorizo 

  • 3 stengels bosui 

  • 80 gram veldsla 

  • Balsamico crème

Zo maak je het:

  • Snijd de chorizo in stukjes. Zelf snijd ik hem altijd in plakjes en de plakjes in vieren. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak daarin de chorizo krokant. Leg na het bakken even op een bord met een keukenpapiertje.
  • Snijd de bosui in ringetjes, de meloen en blauwe kaas in stukjes. Doe de veldsla in een saladeschaal, verdeel daar de meloen, gebakken chorizo, blauwe kaas en bosui overheen. 
  • Besprenkel als laatste met de balsamico crème. Verdeel de salade over 2 borden.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Salade met blauwe kaas, krokante chorizo en meloen | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.