Of het nou winter, lente, zomer of herfst is, een lekkere salade komt er bij mij wel in. Sinds wij samenwonen eten wij geregeld een salade als avondeten. Dit is lekker snel gemaakt, gezond en vult ook nog eens goed. Ik vind zelf een salade met geitenkaas altijd erg lekker.
Eerder deelden wij dan ook de salade met lauwwarme geitenkaas, walnoten en honingmosterd dressing. Deze keer is het een heerlijke salade met geitenkaas en peer.
Voor 2 personen
Ingredients
- 100 gram babyspinazie
- 80 gram zachte geitenkaas
- 1 peer
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 30 gram croutons
- handje pompoenpitten
- 1 tomaat
- 2 eetlepels honingmosterd dressing (zelfgemaakt of kant en klaar)
Zo maak je het:
- Verhit wat olie of boter in een kleine koekenpan en bak de spekjes krokant.
- Schil de peer en snijd hem vervolgens in kleine stukjes. Snijd ook de tomaat in stukjes.
- Doe de babyspinazie met de peer, tomaat, krokant gebakken spekjes, croutons en de pijnboompitten in een grote schaal.
- Verkruimel dan de geitenkaas eroverheen. Schenk vervolgens de dressing erover en meng het geheel goed door elkaar,
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!