Als foodie herken je het vast. Je hebt heel veel verschillende soorten kruiden in huis. Ieder gerecht wil je namelijk mooi op smaak kunnen brengen. Eén van de kruiden die niet mag missen in je kast is Ras el Hanout oftewel letterlijk vertaald “Het beste van de winkel”. Met deze veelzijdige Marokkaanse kruidenmix maak je van ieder gerecht een echte smaakexplosie.
Iedere Ras el Hanout is anders. Zelf ben ik enorm fan van deze Ras el Hanout van Green Gypsy Spices. Draai het potje open, doe je ogen dicht, ruik… en je waant je op een Marokkaanse markt. Deze kruidenmix is niet te sterk van smaak en bevat geen gekke ingrediënten. Hij is heel puur en zonder geur- kleur- en smaakstoffen. Ben je niet zo’n ster in de keuken? Met deze mix tover je ieder gerecht om tot een succes.
De mix die mooi rood is van kleur bestaat uit paprikapoeder, peper, komijn, geelwortel, knoflook, chili, nootmuskaat, zout, peterselie en selderij. Heel kruidig dus en dat proef je ook echt terug. Zelf verwerkte ik deze kruiden al eens in gehaktballetjes, bij een eitje en in een soep. Zo lekker. Het past dan ook echt bij veel verschillende gerechten.
Deze keer besloot ik hem te verwerken in deze salade met krokante kip, granaatappel en feta. Heerlijke smaken die goed passen bij elkaar en de Ras el Hanout door de paneer maakte deze salade helemaal af.
Salade met krokante kip, granaatappel en feta – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
200 gram kipfilethaasjes
100 gram feta
80 gram granaatappelpitjes
100 gram veldsla
1 ei
1 eetlepel Ras el Hanout van green gypsy spices
30 gram bloem
75 gram panko
Knoflookolijven naar smaak
1/2 rode ui, in dunne, halve ringen
Zo maak je het:
- Dep de kipfilethaasjes droog en snijd ze doormidden. Breek in een bakje het ei en kluts deze, vul een ander bakje met bloem en meng in weer een ander bakje de panko met de Ras el Hanout kruiden.
- Haal de kipfilethaasjes eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het Ras el Hanout panko mengsel. Verwarm de airfryer voor op 180 graden en verdeel de gepaneerde kip door het mandje en bak ze in 9 minuten knapperig en gaar.
- Snijd ondertussen de feta klein en de olijven in ringetjes. Verdeel de sla over de borden met daar overheen de rode ui, olijven, feta en granaatappelpitjes. Als de kip klaar is kan je deze er nog bij leggen en dan is deze heerlijke salade klaar.
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Deze blogpost is gemaakt voor een samenwerking. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.