Deze salade met pittige kip hebben wij de afgelopen weken regelmatig gegeten. Ik kan dan ook niet anders dan het recept met jullie delen, want hij is gewoon erg lekker.
De salade is net iets anders dan de salade met kip ketjap, maar past wel in hetzelfde rijtje thuis. Beide zijn het salades met kip en heerlijk als lunch, maar ze kunnen ook prima als avondeten. Wij eten het eigenlijk altijd als avondeten en zitten er dan goed vol van.
Aantal: Voor 1 grote salade
Dit heb je nodig:
- 125gram kipfilet
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel sriracha
- ½ theelepel paprikapoeder
- snufje zout
- chilisaus
- 5 cherrytomaatjes, in partjes gesneden
- 1/4 komkommer, in halve schijfjes gesneden
- 1/2 mango, in blokjes gesneden
- 100 gram champignons, in plakjes gesneden
- veldsla
Zo maak je het:
- Marineer de kip met paprikapoeder, Sriracha en zout.
- Bak de kip in een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur, 6 tot 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten een flinke scheut chilisaus toe en bak dat mee.
- Bak in een andere pan met wat olijfolie de champignons gaar.
- Doe de veldsla met de tomaatjes, de komkommer, de mango, de champignons en de kip in een schaal. Meng het door elkaar. De salade is klaar!
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!