Deze salade met stoofpeer en geitenkaas is één van mijn favoriete salades. De smaken passen allemaal zo goed bij elkaar. Wij eten hem zelf graag als avondeten, maar ook als lunch is hij perfect. Het zoete van de stoofpeer past goed bij het romige van de geitenkaas. Lust je geen geitenkaas? Dan kan je ook een andere kaas nemen zoals brie of feta.
Zelf koop ik voor dit recept altijd kant en klare stoofpeertjes in de supermarkt of bij de groenteboer, maar je kan ze natuurlijk ook eerst zelf maken. Serveer er lekkere toast met kruidenboter of roomkaas bij en genieten maar! Wil je er bij het avondeten iets warms bij? Je kan er natuurlijk ook prima aardappeltjes of friet bij eten.
Salade met stoofpeer en geitenkaas – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
300 gram stoofpeer
100 gram zachte geitenkaas
100 gram spekjes
20 gram geroosterde pijnboompitten
75 gram veldsla
Zo maak je het:
- Verwarm een koekenpan en bak daarin de spekjes krokant.
- Snijd ondertussen de stoofperen in stukjes en doe dit samen met 2 eetlepels vocht van de stoofperen in een koeken. Bak totdat de stoofperen lekker verwarmd zijn en het vocht een beetje stroperig wordt.
- Verdeel de veldsla over 2 borden. Verkruimel een deel van de geitenkaas erover, verdeel daar wat spekjes en stoofpeer over en herhaal dat totdat alles op is.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!