Met dit mooie weer ruik je rond etenstijd om je heen allerlei lekkere barbecue geuren. Eén van de gerechten die wij altijd graag op de barbecue klaarmaken is deze saté van kippendijen. Blijft lekker!
Is het nou geen barbecueweer? Geen probleem! Dan kunnen ze gewoon in een grillpan klaargemaakt worden. Ze smaken ook erg lekker bij een bordje nasi of gewoon met wat salade en/of stokbrood.
Saté van kippendijen
Dit heb je nodig:
- 750 gram kippendijfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosui
- 6 el ketjap
- 1 tl gemberpoeder
- snufje cayennepeper
- peper en zout naar smaak
- satéprikkers
Zo maak je het:
- Vul een ovenschaal of een glas met water. Leg hier de satéprikkers in en laat dit wellen. Dit zorgt ervoor dat de stokjes niet verbranden bij het barbecueën.
- Snijd de kippendijfilet een blokjes van ongeveer 2 cm x 2cm. Doe de blokjes kip in een schaal.
- Pel de teentjes knoflook en maak de bosui schoon. Pers de knoflook en snipper de bosui. Doe beide bij de kip in de schaal. Voeg vervolgens 6 eetlepels ketjap, 1 theelepel gemberpoeder en een snufje cayennepeper toe. Je kunt nog peper en zout naar smaak toevoegen. Tip: het is het lekkerst wanneer je de kip een dag van tevoren al marineert, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
- Rijg de blokjes kip aan de stokjes en de saté is klaar om op de barbecue te gaan!
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!