Saucijzenbroodjes | Foodaholic.nl

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes… Iedereen kent ze wel! De een vindt ze lekker, de ander wat minder, maar wij zijn er dol op. Vooral op lekkere zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Onze moeder maakte die vroeger ook regelmatig en zo kregen wij het eigenlijk met de paplepel ingegoten.

Ik vind er zelf wel echt kwaliteitsverschil in zitten en dus maak ik ze of zelf of haal ik ze bij een goede bakker. Er moet naar mijn idee toch echt voldoende gehakt inzitten, want alleen bladerdeeg maak je mij niet heel blij mee.

Ik gebruik zelf voor dit recept half om half gehakt, dat wordt iets minder droog dan rundergehakt, maar je kan elk gehakt gebruiken wat je wilt. Kip, rund, varken of half-om-half. Lekker worden ze sowieso. Mocht je nou een airfryer hebben, kan je ook deze snack variant eens maken.

Saucijzenbroodjes – voor 10 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel sambal
  • zout en peper naar smaak
  • 10 plakjes bladerdeeg

Zo maak je het:

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en haal de plakjes los van elkaar. Leg ze op het aanrecht zodat ze wat kunnen ontdooien.
  2. Doe het gehakt in een kom. Snijd de ui in kleine stukjes, pers de knoflook fijn en doe dit dan samen met de sambal, 1 ei, het zout, de peper en het paneermeel bij het gehakt. Kneed de ingrediënten goed door elkaar.
  3. Pak een klein handje gehakt en rol daar een soort worstje van. Leg deze op een helft een velletje bladerdeeg. Klap de andere kant eroverheen, maak de randjes nat en druk deze met een vork aan.
  4. Klop het andere ei in een kopje/ schaaltje en smeer de bovenkant van het saucijzenbroodje ligt in met ei. Doe dit ook met het overige gehakt en bladerdeeg.
  5. Bak de saucijzenbroodjes vervolgens op 220 graden in ongeveer 20 a 25 minuten mooi goudbruin.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Saucijzenbroodjes | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.