De tijd van gezellige avondjes en veel visite komt er weer aan. Ik vind het dan altijd leuk om saucijzenbroodjes te maken. Wij hebben ze al in een grote variant op de site staan, maar nu maakte ik kleine saucijzenbroodjes uit de airfryer. Dat werkte erg goed!
Normaliter maak ik mijn saucijzenbroodjes altijd in de oven, maar het leek mij ook leuk om eens te proberen hoe het in de airfryer zou gaan. Dat ging dus echt prima en een voordeel is, vind ik dan, dat ze snel klaar zijn.
Voor 10 mini saucijzenbroodjes
Dit heb je nodig:
- 250 gram rundergehakt
- een eetlepel ketjap Manis
- 2 eieren
- 1 kleine ui, gesnipperd
- zout en peper
- een halve eetlepel paneermeel
- een eetlepel chilisaus
- 5 ontdooide plakjes bladerdeeg
Zo maak je het:
- Meng het gehakt met 1 ei, de ui, het zout en peper, de paneermeel en de chilisaus totdat alles goed door elkaar zit.
- Leg een strook gehakt net iets naast het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de rand aan met een vorkje.
- Kluts het overgebleven ei en besmeer de saucijzenbroodjes hiermee. Snijd ze doormidden. Nu heb je 10 kleine saucijzenbroodjes.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de saucijzenbroodjes in 8 minuten, mooi goudbruin en knapperig.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!