High tea-en ben ik dol op! En ook sinds ik glutenvrij eet is mij dit al een aantal k eren goed gelukt! Gezellig samen genieten van lekkere hapjes met een kopje thee. Bij een high- tea horen natuurlijk ook scones. Eerder deelden wij al de hartige variant. Vandaag ik het de beurt aan de zoete variant! Ik nam deze glutenvrije scones eerder ook weleens mee naar mijn werk, lekker met wat jam! Thuis snoep ik ze ook nog regelmatig, maar dan met jam & clotted cream!
Dit heb je nodig:
- 250 gram glutenvrije witte broodmix
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel suiker
- een handje rozijnen
- 1 zakje bakpoeder
- 75 gram boter
- 1 ei
- 175 ml volle melk
Voor er op:
- Jam (aardbeien of bosvruchten)
- 125 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
Zo maak je het:
- Zet de melk en de boter op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Meng de broodmix met de suiker, vanillesuiker en de bakpoeder. Voeg de boter er in kleine stukjes aan toe en kneed met je handen.
- Doe de ei en de melk samen in een bakje en klop tot het mooi gemengd is. Doe dit bij de boter/ bloem en roer het goed door elkaar. Zorg dat al het droge meel is opgenomen.
- Schep nu met een ijslepel, 6 (kleine) bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg bij het beslag wat over is een handje rozijnen. Roer het even goed door en schep ook daar weer 6 (kleine) bolletjes van.
- Bak ze in de oven voor 12 a 15 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.
Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf en meng de mascarpone daar doorheen. (De clotted cream) - Snijd de scone doormidden, besmeer met wat jam en clotted cream, lekker bij een kopje thee!
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!