Zoals jullie weten bak ik graag cake. Gewone cake, chocoladecake, pompoencake… eigenlijk vind ik alle soorten cake heerlijk. Deze Sinaasappel Abrikoos yoghurtcake was ook weer een succes.
De cake is heerlijk luchtig. Snijd een stukje af en neem er lekker wat te drinken bij. Ga rustig zitten en een genietmomentje is daar! Deze cake maakte ik met een limited edition yoghurt van Optimel, maar mocht deze er niet meer zijn kan je ook voor een andere smaak gaan.
Bewaar de cake in aluminiumfolie buiten de koelkast. Zo blijft hij zeker een paar dagen lekker. Je kan hem ook in plakjes snijden en invriezen. Zo heb je op een later moment ook nog wat lekkers!
Sinaasappel Abrikoos yoghurtcake
Dit heb je nodig:
250 gram Sinaasappel Abrikoos yoghurt (Optimel)
180 gram suiker
275 gram zelfrijzend bakmeel
140 gram zonnebloemolie
2 eieren
snuf zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Zelf vind ik het fijn om het blik met bakpapier te bekleden.
- Meng de olie, eieren en de yoghurt door elkaar. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe. Mix dit geheel tot een glad cakebeslag. Giet dit in het cakeblik.
- Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Laat hem afkoelen even in het blik en daarna op een rooster.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!