S’mores, ken jij het? In Amerika wordt dit vaak bij een kampvuur of als snack gegeten. Ik moet bekennen dat ik er nog nooit iets mee gedaan had totdat ik op ‘t idee kwam om s’mores met café noir te maken.
Bij s’mores heb je marshmallows in combinatie met chocolade en koekjes. Normaal smelt je de chocolade en de marshmallow tussen 2 koekjes, maar bij deze variant ga je met het koekje in de marshmallows en chocolade dippen.
Je kan dit ook maken op de barbecue. Leuk om als dessert na een barbecue te doen, maar ook vanuit de oven is het heerlijk! Wij konden er wel van blijven eten.
In dit recept moet je een vuurvast schaaltje of een kleine pan (zoals op de foto) gebruiken.
Liever een ander nagerecht van de barbecue? Deze banaan met chocolade is er ook heerlijk op!
S’mores met café noir
Zo maak je het:
- Als je een oven gebruikt verwarm je hem op 180 graden op de grillstand. Gebruik je de barbecue dan moet deze gewoon nog warm zijn.
- Leg de stukjes chocolade op de bodem van het schaaltje of de pan. Verdeel de marshmallows daar overheen en dek het af met aluminiumfolie.
- Haal na 5 minuten in de oven het folie eraf. Op de barbecue moet je deze gewoon laten zitten.
- Na 10 minuten zijn de s’mores klaar. Houd ze vanaf 5 minuten wel in de gaten, want aangebrand is het niet echt lekker.
- Serveer de koekjes erbij en dip ze erin!
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!