S’mores .. ik heb er al een heerlijke variant met café noir van online staan, maar ook deze variant van s’mores met Toblerone en lange vingers mocht niet ontbreken op de site. S’mores is leuk om op de barbecue klaar te maken, maar het kan ook prima uit de oven. Het is leuk om de s’mores als nagerecht te serveren of op tafel te zetten tijdens bijvoorbeeld een brunch.
Wat ik echt ideaal hieraan vind is dat je het al helemaal kan voorbereiden. Je legt de chocolade in een pannetje, legt de marshmallows er bovenop en 10 minuten voordat je het wil eten schuif je het in de oven. Zet wat koekjes erbij om erin te dippen en that’s it!
Kinderen vinden dit vaak ook een erg lekker toetje, maar het is natuurlijk ook leuk om het met ze op een koude winterdag te maken. Pas wel op met het pannetje/ de ovenschaal, want deze wordt natuurlijk heel heet.
S’mores met Toblerone en lange vingers
zo maak je het:
- Als je een oven gebruikt verwarm je hem op 180 graden op de grillstand. Gebruik je de barbecue dan moet deze gewoon nog warm zijn.
- Leg de stukjes chocolade op de bodem van het schaaltje of de pan. Verdeel de marshmallows daar overheen en dek het af met aluminiumfolie.
- Haal na 5 minuten in de oven het folie eraf. Op de barbecue moet je deze gewoon laten zitten. Na 10 minuten zijn de s’mores klaar. Houd ze vanaf 5 minuten wel in de gaten, want aangebrand is het niet echt lekker.
- Serveer de koekjes erbij en dip ze erin!
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!