Krijg je visite en heb je zin om nog iets te maken, maar eigenlijk net iets te weinig tijd? Deze makkelijke speculaas- appelflappen zijn heel gemakkelijk te maken en snel klaar. Daarnaast ruikt je huis ook gelijk heerlijk naar de speculaas en appel. Een geur die wat mij betreft altijd goed is, maar in de herfst ook een soort warmte geeft.
Wil je gewoon normale appelflappen maken? Daarvan vind je het recept hier. Die zijn natuurlijk ook altijd erg lekker.
Makkelijke speculaas- appelflappen – 4 flappen
Dit heb je nodig:
- 4 vellen bladerdeeg, ontdooid
- 2 appels, ik gebruikte goudreinet
- rietsuiker
- speculaaskruiden
- 1 ei
- evt. een handvol gewelde rozijnen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes en voeg een kleine eetlepel speculaaskruiden en een kleine eetlepel suiker toe. Meng alles goed door elkaar. Als je er rozijnen in doet kan je deze er nu ook doorheen mengen.
- Leg op ieder velletje bladerdeeg in het midden een hoopje appel.
Vouw de punten naar elkaar toe. Kluts het ei en smeer het bladerdeeg daarmee in. Bestrooi vervolgens met de suiker. - Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!