Speculoos, ik moet bekennen dat ik het zo op een boterham niet echt lekker vind, maar.. in een recept vind ik het heerlijk. Ik gebruik het dan ook vaak in baked oats of in baksels en zo dus ook in deze speculoos rollen. Ik deed er ook nog wat verkruimelde koekjes en pecannoten in. Dat maakt ze erg lekker.
Het is een heel makkelijk recept, wat je ook super leuk met kinderen zou kunnen maken of wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te gaan bakken, maar toch zin hebt in iets lekkers.
Voor 4 speculoos rollen
Dit heb je nodig:
1 rol croissantdeeg (super)
4 eetlepels speculoos pasta
6 speculoos koekjes, verkruimeld
Handje pecannoten, in fijne stukjes
- Voor het glazuur:
100 gram poedersuiker
2 eetlepels melk
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Open het blik croissantdeeg en rol het helemaal uit. Druk de snijlijnen aan elkaar vast. Zo vormt het deeg 1 grote plak.
- Smeer de plak in met de eetlepels Speculoos pasta en strooi de verkruimelde koekjes en pecannoten eroverheen. Rol het deeg vervolgens op en snijd er 4 stukken van.
- Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn ze nog niet gaar? Doe er dan nog 5 minuten bij. (Het kan natuurlijk per oven verschillen)
- Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met het melk te mengen.
Als de rollen uit de oven komen drizzle je wat glazuur erover.
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Vind je deze rollen nou super lekker? Dan kan je ze ook eens proberen met Nutella, want deze Nutella rollen zijn ook altijd een succes en super gemakkelijk om te maken.