Stoofperen staan in deze tijd van het jaar geregeld bij mensen op tafel. Mijn favoriete recept staat ook al een tijdje op Foodaholic. ik vind het heerlijk om er een hartige plaattaart van te maken met gorgonzola en pancetta, maar deze keer besloot ik om er een nagerecht van te maken, namelijk stoofperen crumble.
Een crumble is altijd erg gemakkelijk om te maken, maar in mijn ogen ook eigenlijk altijd wel goed. Qua fruit kan je natuurlijk wisselen, maar in deze periode leek het mij leuk om er het eens met stoofperen te doen en dan bleek een erg goede combi. Ik moet bekennen dat ik de appel en de normale peren variant ook altijd erg lekker vind, maar deze neemt nu ook zeker een plekje in het favorieten rijtje in.
Het is leuk om als nagerecht te serveren met een bolletje kaneel of vanille-ijs en wat slagroom. Je kan het al van tevoren maken en desnoods nog wat opwarmen als je het warm wil serveren, maar ook koud is het erg lekker. Ik nam zelf een stukje bij het ontbijt, lekker met een dot kwark of Griekse yoghurt erbij.
Stoofperen crumble
dit heb je nodig:
100 gram koude boter
100 gram suiker
200 gram bloem
snufje zout
500 gram stoofpeertjes
zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom en mix een minuut. Voeg dan ook de bloem toe en kneed of mix goed door elkaar. Als je het met de mixer doet: hoe langer je blijft mixen, des te groter zullen de kruimels uiteindelijk worden.
- Snijd de stoofperen in stukjes en verdeel deze over een ovenschaal. Verdeel daar de crumble dan weer over. Zet de stoofperen crumble ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Je kan de crumble in de koelkast bewaren. Serveer met wat ijs, slagroom, kwark of yoghurt.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!