Wentelteefjes van suikerbrood zijn echt super lekker om te maken. Ze zijn heerlijk als ontbijt, bij een brunch, maar ze kunnen ook heerlijk als dessert. Dan zijn deze suikerbrood wentelteefjes met kaneelijs erg lekker. Je kan er ook voor kiezen om het dan te combineren met fruit, gebakken appel of bijvoorbeeld een stoofpeer.
Ik besloot om er deze keer alleen kaneelijs met karamelsaus bij te doen, maar naast fruit kan je er natuurlijk ook slagroom. Je maakt het dan gelijk wat uitgebreider. De wentelteefjes zijn wel machtig, dus daar moet je wel rekening mee houden met de porties.
Zelf maak ik nooit mijn eigen ijs, maar hier zijn natuurlijk wel recepten voor te vinden. Mocht je dat dus wel zelf willen doen dan kan het natuurlijk ook.
Suikerbrood wentelteefjes met kaneelijs – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
4 dikke plakken suikerbrood
2 bollen kaneelijs
1 ei, losgeklopt
1 theelepel vanille aroma
200 milliliter melk
1 theelepel kaneel
olie of boter om in te bakken
Karamelsaus, optioneel
Zo maak je het:
- Meng het ei met de melk, het vanille aroma en de kaneel. Zorg dat het goed gemengd is.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan en leg een plak suikerbrood in het melkmengsel. Ongeveer 5 seconden per kant, anders worden ze te slap.
- Bak de wentelteefjes in de koekenpan. Keer ze regelmatig om, want ze kunnen snel verbranden. Herhaal bovenstaande stappen met alle plakken suikerbrood.
- Schep 2 bollen kaneelijs. Leg op ieder bordje 2 plakken suikerbrood wentelteefjes en leg daarop een bolletje ijs. Schenk naar smaak wat karamelsaus erover.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!