Zoals jullie in eerdere recepten al kunnen lezen zijn wij ook een beetje met de Surinaamse keuken opgegroeid. Zo deelde ik eerder al eens het recept voor een Surinaamse bruine koek. Ook nu heb ik besloten een zoet recept met jullie te delen, namelijk de Surinaamse broodtaart.
Als je dit recept maakt ruikt het heel erg naar wentelteefjes en op zich is dat ook niet zo gek, want je gebruikt veel van dezelfde ingrediënten.
Dit heb je nodig:
- 10 sneetjes witbrood
- 100 gram roomboter
- 6 eieren
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel amandelessence
- water
- rum
- 100 gram rozijnen
- 1/2 liter halfvolle melk
- kaneel
Zo maak je het:
- Doe de rozijnen met wat water en een scheutje rum in een kommetje. Laat ze hierin wellen.
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Snijd de korstjes van de sneetjes brood en besmeer het brood met de roomboter (aan 1 zijde).
- Leg de broodjes in een kom en bestrooi met kaneel.
- Verwarm de melk en schenk ook deze oven de sneetjes brood.
- Kluts de eieren met de suiker, het vanille extract en de amandelessence.
- Prak de sneetjes brood fijn met een vork en voeg de geklutste eieren toe. Meng dit alles goed door elkaar met een garde en schep als laatste de gewelde rozijnen er door heen.
- Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de broodtaart 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Als hij uit de oven komt strooi je er nog lekker wat kaneel overheen.
- Laat hem goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Geniet ervan!
Kende jij de Surinaamse broodtaart al?
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook!
[wysija_form id=”3″]