Gomma koekjes oftewel… heerlijke Surinaamse maizenakoekjes! Sommige Surinaamse restaurants of toko’s verkopen ze ook.
Ik heb deze koekjes voor het eerst voor een leerling gemaakt. Mijn moeder kwam toen op het idee aangezien deze leerling glutenvrij moest eten en de koekjes, zonder discodip, glutenvrij zijn.
Ik kwam er toen achter dat deze koekjes erg gemakkelijk te maken zijn en daarnaast ook nog eens erg lekker zijn. Misschien moeten sommige mensen even wennen aan de structuur, maar daarna zullen ze vast en zeker een tweede koekje pakken!
Voor 20 á 25 koekjes
Dit heb je nodig:
- 200 gram maizena
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- suikermuisjes (discodip, niet gebruiken bij glutenvrij)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten, op de suikermuisjes, na in een grote kom. Het vormt een deeg dus gebruik de deeghaken.
- Draai balletjes van het deeg. (ca. 2 cm)
- Leg de balletje op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Druk ze met een vork wat platter en strooi er daarna wat suikermuisjes overheen.
- Zet ze in de oven voor 15 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!