Sushi… dat is wel een dingetje hier in huis. Echt in een sushi restaurant zijn wij nog nooit geweest.
Bang dat mijn darmen daar teveel op reageren. Eerst maar eens eentje vinden waarvan ik zeker weet dat er niet teveel gekkigheid in wordt gestopt.
Goed… Nu stond er dus laatst in de allerhande een recept voor een sushi bowl en dat leek ons heel erg lekker. Dus daar gingen wij snel mee aan de slag. Op naar de toko voor de boodschappen en daarna de keuken in. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar een sushi bowl heb je zo gemaakt. Voor ons was het voor herhaling vatbaar, want het was super lekker!
Aantal: 2 sushi bowls
Dit heb je nodig:
- 100 gram sushirijst
- 200 gram zalmfilet
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel sriracha saus
- 1/2 komkommer
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 bosuitje
- 1/2 eetrijpe avocado
- 70 gram zeewiersalade
- 1 eetlepel sushigember
- 2 theelepels zwart sesamzaad
Zo maak je het:
- Was de rijst goed (3x even goed afspoelen) en kook het daarna zoals aangegeven op de verpakking. De sushirijst die wij hadden moest ongeveer 12 minuten koken. Laat de rijst vervolgens in ongeveer een uur op kamertemperatuur komen.
- Snijd de zalm ik kleine blokjes. Doe de zalm samen met de sesamolie, de sojasaus en de sriracha in een bakje en meng het goed door elkaar. Dek het bakje af en zet in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
- Schaaf de komkommer in lange repen en doe in een bakje met de rijstazijn en laat afgedekt staan totdat je het gaat gebruiken.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd de avocado in plakjes.
- Verdeel de rijst over 2 kommen/ schaaltjes.
- Verdeel dan de komkommer, de zeewiersalade, de zalm, de bosui en de sushigember erover.
- Leg de avocado erbij en strooi als laatste een theelepeltje sesamzaad erover.
Geniet ervan!
Eet jij weleens sushi? Heb jij weleens zo’n sushi bowl gemaakt?
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook!
[wysija_form id=”3″]