Vanaf vandaag komt er iedere maandag een broodje online. Ik trap dit af met deze toast met gebakken champignons, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. De combinatie van champignons, truffelmayo en Parmezaanse kaas doet het echt altijd goed. Als je het nog niet kent raad ik het je sowieso aan om eens te proberen, als je het wel kent weet je waar ik het over heb
Ik had hem zelf als goed vullende lunch, maar mocht je het recept halveren kan het ook heel goed als een lekker, stevig ontbijt. Zelf heb ik dat nog nooit gedaan, maar het kan wel prima!
Toast met gebakken champignons, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
4 boterhammen
400 gram champignons
30 gram Parmezaanse kaas flakes
Truffelmayonaise naar smaak
Rucola ongeveer een handje per persoon
Zout en peper naar smaak
Olijfolie om in te bakken
Zo maak je het:
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons hierin. Breng ze op smaak met zout en peper.
- Rooster de boterhammen en smeer ze vervolgens in met truffelmayo. Ik vind het zelf het lekkerst als de hele boterham lekker bedekt is
- Verdeel de champignons over de geroosterde boterhammen, verdeel daarover de Parmezaanse kaas en doe er als laatste een handje rucola bovenop.
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Zin in een ander broodje met champignons? Dan is deze met roerei ook een heel goed idee!
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!