Toetje met bokkenpootjes, cake en banketbakkersroom | Foodaholic.nl

Toetje met bokkenpootjes, cake en banketbakkersroom

Een aantal jaar geleden toen Jolanda nog bij Foodaholic.nl zat plaatste zij op haar verjaardag het recept voor een heerlijke bokkenpootjestaart. Dit toetje met bokkenpootjes, cake en banketbakkersroom heeft daar eigenlijk wel wat weg van. Het is niet moeilijk om te maken en je kan het ook al van tevoren maken en in de koelkast laten staan totdat je het gaat eten.

Ik zou zelf dit toetje met de kerst maken, maar aangezien wij toen al vol zaten en nog 2 andere toetjes hadden hebben wij deze toen niet gemaakt. Ik denk wel dat iedereen hem heerlijk had gevonden. Het is namelijk een toetje wat zowel voor groot als klein kan. Wie weet kan ik hem binnenkort eens bij een ander etentje maken.

Toetje met bokkenpootjes, cake en banketbakkersroom | Foodaholic.nl

Toetje met bokkenpootjes, cake en banketbakkersroom – voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 8 plakken cake

  • 300 gram bokkenpootjes

  • Voor de banketbakkersroom
  • 250 milliliter melk

  • 1/2 vanillestokje

  • 50 gram suiker

  • 1 eidooier

  • 20 gram maizena

  • Voor de slagroom
  • 125 milliliter slagroom

  • 25 gram suiker

zo maak je het:

  • Voor de banketbakkersroom
  • Giet 200 ml melk in een pan. Snijd het halve vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook.
  • Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van.Verwijder als de melk kookt het vanillestokje. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal (koelt sneller af) en dek deze af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velvorming kan plaatsvinden.
  • Laat de room eerst wat afkoelen op het aanrecht en zet de kom daarna tot gebruik in de koelkast.
  • De slagroom
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
  • Het toetje
  • Snijd de plakjes cake in de maat van je glas. Ik zet vaak het glas gewoon op de cake en snijd er dan omheen. Maak de bokkenpootjes fijn, dit kan met een keukenmachine, maar je kan ze ook klein slaan met bijvoorbeeld een deegroller.
  • Doe onderin het glas een plakje cake, doe daarop een schep verkruimelde bokkenpootjes. Op de verkruimelde bokkenpootjes doe je een laag banketbakkersroom met daarop weer een laagje verkruimelde bokkenpootjes. Druk er dan weer een plakje cake op. Doe daarop weer wat verkruimelde bokkenpootjes, gevolgd door een laag opgeklopte slagroom en als laatste nog wat verkruimelde bokkenpootjes.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Toetje met bokkenpootjes, cake en banketbakkersroom | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.