Dit jaar mag ik met de kerst het dessert verzorgen. Tijdens het doorbladeren van verschillende kooktijdschriften raakte ik geïnspireerd door een trifle met soesjes. Ik dook dus de keuken in om er mee te gaan variëren en dat werd uiteindelijk een heerlijk toetje met cake, soesjes en fruit. Ik ging deze keer voor frambozen en bramen er bovenop, maar qua fruit kan je ook prima voor iets anders gaan.
Dit recept kan je trouwens prima een dag van tevoren maken dus dat scheelt ook weer.
Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
- 16 slagroomsoesjes
- 125 gram bramen
- 125 gram frambozen
- marmercake
- aardbeienjam
- 200 gram kwark
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- poedersuiker
- 4 leuke schaaltjes om in te serveren
Zo maak je het:
- Snijd de cake in een paar plakken en verdeel deze plakken over de bodem van de schaaltjes. Druk de cake iets aan. Smeer op de cake een laagje aardbeienjam.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe de helft van de opgeklopte slagroom in een kom met de kwark en meng dit door elkaar.
- Schep in ieder schaaltje wat van dat mengsel. Zet dan aan de rand, in ieder schaaltje, 4 soesjes. Doe daarna de overgebleven slagroom tussen de soesjes en verdeel vlak voordat je het gaat serveren het fruit over de schaaltjes.
- Bestrooi met wat poedersuiker.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!