Toen wij dit toetje met warme appel en bastognekoek tegen kwamen in een tijdschrift van de slager, dachten we gelijk: “Daar gaan we een variatie op maken”. De combinatie van warme appel met de koude vla en yoghurt en de heerlijke bastogne is echt heerlijk. Na het proeven blijkt dat dit een blijvertje is. Daarom verschijnt dit recept nu op de blog. Geen zin in een toetje met appel? Ik denk dat hij ook heerlijk is met peer.
Toetje met warme appel en bastognekoek – Voor 2 grote of 4 kleine toetjes
Dit heb je nodig:
- 2 appels
- 250 ml vanilleyorghurt
- 250 ml vanillevla
- 2 tl kaneel
- 0,5 el roomboter
- 6 bastognekoeken
Zo maak je het:
- Schil de appels en snijd deze is stukjes. Bak de appels in de roomboter tot deze warm en zachter is. Voeg de kaneel toe en roer het goed door elkaar.
- Verdeel de appel over 2 glaasjes en giet tegelijkertijd de yoghurt en vla in de glaasjes.
- Verkruimel als laatst de bastognekoeken en verdeel de kruimels over de glaasjes.
- Tip: steek je lepel helemaal tot onderaan het glas en haal hem dan naar boven. Zo heb je alle smaken in één keer in je mond.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!