Tomatensoep is ėėn van mijn favoriete soepen. Er zijn veel verschillende varianten; Chinese tomatensoep, tomaten-groentesoep, Italiaanse tomatensoep en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het recept van vandaag komt uit de familie, is een recept van mijn schoonzus, het is een zoete tomatensoep met een beetje pit. Mocht je nou niet van pittig houden kan je de cayennepeper eruit laten, maar ik vind het wel een aanrader erin.
Dit heb je nodig:
- 750 gram tomaten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1,5 liter runderbouillon
- 1 eetlepel ketjap manis
- zout
- theelepel cayennepeper
Zo maak je het:
- Was de tomaten, schil de uien en pel de knoflook. Snijd de tomaten in vieren en snipper de ui en knoflook. Doe vervolgens het geheel in een braadpan of pan met dikke bodem.
- Laat het geheel pruttelen tot het een “papje” wordt.
- Zet ondertussen in een andere pan de runderbouillon op. Je kan kiezen om zelf runderbouillon te maken, maar je kan ook gebruik maken van bouillonblokjes of potten bouillon.
- Wanneer de bouillon goed warm is, de pannen samenvoegen en de cayennepeper, ketjap en een snufje zout toevoegen.
- Laat het geheel een half uurtje koken
- Maak het geheel met de staafmixer glad. Doe het vervolgens door de zeef, zodat er geen pitjes meer in zitten.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!