Oké, dit is zo’n combinatie waarvan je eigenlijk op voorhand al weet dat het lekker moet zijn… truffel parmezaan frietjes. Althans.. je moet natuurlijk wel gek zijn op truffel en Parmezaanse kaas. Je ziet deze frietjes ook geregeld in toffe horecazaken op de kaart staan, maar je maakt ze ook heel gemakkelijk thuis.
Zelf heb ik de frietjes in de airfryer klaargemaakt, maar het zou ook goed in de oven kunnen. Ze zijn heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een salade of naast een sandwich, maar ze zullen ook zeker niet misstaan bij een lekkere borrelplank.
Truffel parmezaan frietjes – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
400 gram verse friet voor in de airfryer (Ik gebruikte die van Friethoes)
Truffelolie ongeveer 2 x 1 eetlepel
Geraspte Parmezaanse kaas, ik gebruikte 40 gram
Handje fijngehakte peterselie
Zeezout
Voor erbij truffelmayonaise
Zo maak je het:
- Stel de airfryer in op de temperatuur van de friet. Bij deze is dat 190 graden. Besprenkel de friet met 1 eetlepel truffelolie en schud ze even door elkaar. Bak ze dan de baktijd die is aangegeven op de verpakking. Bij mij gingen ze er 15 minuten in.
- Meng ondertussen de Parmezaanse kaas met peterselie naar smaak.
- Als de friet klaar is haal je hem uit de airfryer en doe je ze in een grote schaal. Besprenkel ze nogmaals met een eetlepel truffelolie en schud goed door elkaar. Bestrooi met zeezout naar smaak en meng ze dan met de Parmezaanse kaas en peterselie.
- Serveer met de truffelmayonaise.
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Heb je nou zin in andere frietjes? Deze loaded variant met pulled chicken en satésaus is ook echt een aanrader. Die wordt dan ook regelmatig gemaakt.