Met kerst zie je vaak een tulband op tafel staan. Nadat ik in de supermarkt liep en de kerst m&m’s zag staan besloot ik een tulband met m&m’s en witte chocolade ganache te gaan maken! Lekker en eens een keer iets anders.
Dit heb je nodig: (alles op kamertemperatuur)
- 200 gram boter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 grote eieren
- snufje zout
- 2 flinke handen met kerst m&m’s (rood, wit, groen)
- 100 gram witte chocolade
- 50 ml slagroom
Zo maak je het:
- De ingrediënten zijn voor een middelgrote tulband.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de boter, de suiker, de vanillesuiker en het snufje zout tot een romige créme. Voeg daarna, terwijl je blijft mixen, 1 voor 1 de eieren toe.
Mix totdat de eieren goed zijn opgenomen. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een mooi beslag. Voeg de m&m’s toe en meng deze met een spatel door het beslag heen. - Vet de tulbandvorm in en bebloem hem. Giet het beslag in de vorm en bak hem in de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar.
(Prik even met een satéprikker in de cake, komt deze er droog uit dan is de cake gaar). - Laat de cake eerst even in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een afkoelrek.
- Voor de witte chocoladeganache verhit je de slagroom in een pannetje op het vuur. Breek de chocolade in stukjes. Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade toe. Goed roeren totdat het helemaal gemengd is. Schenk de ganache over de cake.
- De cake kan je in de koelkast bewaren, maar serveer hem wel op kamertemperatuur.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!