Uiensoep

Uiensoep

Uiensoep is een soep die ik eigenlijk te weinig maak. Het is een makkelijke soep, je moet er alleen even flink wat uien voor snijden. Daarna staat het een tijd op, maar heb je wel een heerlijke kom soep als lunch, gewoon tussendoor of bij het avondeten.

Top de soep lekker af met een gegratineerd broodje of serveer ze er los bij. Dit is eigenlijk heel simpel een sneetje stokbrood met gruyère kaas uit de oven.

De laatste keer maakte ik deze soep toen ik nog wat verkouden was. Ook dan is het een goede soep om te maken, want tijdens het snijden van de uien en het eten ervan komt alles lekker los haha..

Uiensoep voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 40 gram ongezouten roomboter

  • 1,5 kilo uien

  • 1 liter runderbouillon

  • 1 takje rozemarijn

  • 1 takje tijm

  • Scheutje rode wijn

Zo maak je het:

  • Verhit de boter in een grote pan en bak de uien daarin totdat ze gaan karamelliseren. Dit doe je op laag vuur en duurt zeker 3 kwartier. Vergeet niet om af en toe te roeren. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe om ze af te blussen.
  • Voeg de runderbouillon en takjes kruiden toe en zet het op zacht vuur. Laat het minimaal 2,5 uur zachtjes pruttelen. Maak ondertussen eventueel de gegratineerde broodjes voor erop.
  • Haal na die 2,5 uur de takjes van de kruiden uit de soep en dan is hij klaar om gegeten te worden.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Uiensoep | Foodaholic.nl

Meer zin in een andere soep? Dan is deze tomatensoep ook altijd een goed idee!

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.