Nog 1 nachtje slapen en dan is hij er weer. Die lieve oude man met zijn Pieten… Juist ik heb het over Sinterklaas. Afgelopen week nam de spanning bij veel kinderen alweer toe en ondanks dat het dit jaar een andere Sinterklaas dan andere jaren zal zijn moeten we er toch gewoon een gezellig feest van maken. Daarom zou ik in deze periode deze wentelteefjes met kruidnoten en mascarpone ook zeker een keer maken.
De wentelteefjes kunnen als ontbijt, lunch of dessert gegeten worden. Ik eet ze zelf het liefst als ontbijt, want dan ben ik de dag gelijk goed begonnen! Geef je een etentje voor Sinterklaas? (Dit jaar gaat dat wat moeilijker, maar misschien een ander jaar of alleen met je gezin) Dan zijn ze natuurlijk super leuk als dessert.
Wentelteefjes met kruidnoten en mascarpone
voor 5 wentelteefjes – 1 á 2 personen
Dit heb je nodig:
5 sneetjes brood
250 milliliter melk
1 ei
handje kruidnoten
2 eetlepels mascarpone
1 theelepel speculaaskruiden
Boter om in te bakken
Zo maak je het:
- Klop het ei en de speculaaskruiden door de melk. Leg een sneetje brood in het melkmengsel.
- Verwarm een koekenpan met een klontje boter en haal het sneetje brood uit de melk. Bak deze aan beide kanten totdat hij mooi bruin kleurt. (Door de speculaaskruiden is dit wel wat donkerder dan normaal). Herhaal dit met alle sneetjes brood.
- Roer de mascarpone los en verkruimel de kruidnootjes een beetje. Leg de wentelteefjes op een stapel en schep de mascarpone daar bovenop. Verdeel de kruidnootjes hierover.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Meer zin in andere wentelteefjes? Dan raad ik je deze van suikerbrood aan!