Potverdikkie! Deze wentelteefjes van suikerbrood met skyr, verse vijgen, pecannoten en maple syrup waren echt héél lekker! Leuk om te serveren als brunch gerechtje, maar ik zou ze op ieder moment van de dag wel kunnen eten. Nu er verse vijgen in het seizoen zijn voeg ik ze graag toe aan gerechten. Bij deze wentelteefjes pasten ze perfect. Heerlijk, met een lekker zoetje van de vijg.
Inmiddels weten jullie wel dat ik dit klassieke gerecht graag een twist geef. Er staan dan ook verschillende varianten op mijn site. Bij deze komen alle smaken zo goed samen. Wil je het zelf ook proeven? Ga lekker aan de slag zou ik zeggen! Ze zijn namelijk zo gemaakt.
Wentelteefjes van suikerbrood met skyr, verse vijgen, pecannoten en maple syrup – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
6 plakken suikerbrood
200 milliliter melk
1 ei
1 theelepel kaneel
2 verse vijgen, in partjes
2 eetlepels skyr
8 pecannoten, grofgehakt
maple syrup naar smaak
boter om in te bakken
Zo maak je het:
- Kluts het ei samen met de kaneel door de melk. Haal de plakken suikerbrood door het mengsel en smelt een klontje boter in een koekenpan.
- Bak de plakjes suikerbrood daarin totdat ze mooi goudbruin zijn. Let wel op, want ze kunnen snel verbranden.
- Leg op ieder bordje 3 wentelteefjes leg daarop een eetlepel skyr en de partjes vijg en strooi de pecannoten eroverheen.
- Schenk er wat maple syrup over naar smaak en genieten maar!
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!