Deze witte chocolade Sinterklaas fudge is super makkelijk om te maken en in deze gezellige tijd ook erg leuk om samen met kinderen te doen. Met dit recept heb je wel gelijk heel veel stukjes, dus wees gewaarschuwd. Na één stukje kan het namelijk zo zijn dat de rest er vrij snel achteraan je mond in verdwijnt. Snijd wel kleine stukjes en pas op dat je niet misselijk wordt. Het is namelijk wel erg zoet.
Het is ook een leuk recept om als cadeautje te gebruiken. Vul er zakjes mee en geef aan degene die je een cadeautje wilde geven. Daarnaast is het ook ideaal om je restjes van Sinterklaas op te maken.
Ik gebruik voor dit recept een brownie bakblik, maar je kan ook gewoon een ovenschaal gebruiken, zolang je in beide maar een bakpapiertje doet.
Witte chocolade Sinterklaas fudge – ongeveer 35 á 40 stukjes
Dit heb je nodig:
400 gram witte chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
100 gram kruidnoten
100 gram Sinterklaas schuimpjes
Zo maak je het:
- Bekleed de bakvorm of de ovenschaal met bakpapier.
- Verwarm de witte chocolade met de gecondenseerde melk in een pannetje. Blijf goed roeren totdat de witte chocolade helemaal is weggesmolten. Roer dan snel de kruidnoten en schuimpjes erdoor en stort het op het bakpapier in de vorm. Strijk recht met een spatel, hoeft niet netjes, maar dat het overal wat gelijk is.
- Zet in de koelkast voor minimaal 3 uur en snijd er dan blokjes van. Ik bewaar het zelf daarna ook nog in de koelkast. In de koelkast en afgesloten blijft dit zeker 2 weken goed, maar of het zolang haalt.. 😉
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!