Eerder deelden wij al een recept voor Wolkencake, maar die was niet glutenvrij. Hoe leuk zou het zijn als wij ook een glutenvrije wolkencaket zouden kunnen maken? Yes, dat is gelukt! Gelukt en ook nog eens heerlijk, dus daarom delen wij graag het recept met jullie!
Dit heb je nodig:
- 100 gram glutenvrije bloem
- 100 gram maizena
- 200 gram poedersuiker + extra om te bestuiven
- 3 eieren
- 20 gram cacao
- 125 ml slagroom
- een snufje zout
- zakje bakpoeder (16 gram)
- 1 eetlepel melk
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de springvorm van 24 cm. in en bestrooi dit met wat bloem.
- Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en het eigeel in een andere kom. Klop de eiwitten stijf. (Als je de schaal ondersteboven kan houden, dan zijn ze goed stijf).
- Doe bij het eigeel de poedersuiker en meng dit samen. Voeg vervolgens de slagroom erbij en mix dit er doorheen. Doe vervolgens de maizena, de bloem, het snufje zout en het zakje bakpoeder erbij en meng dit alles tot een mooi beslag. Schep de eiwitten daarna door dit beslag en doe ongeveer 2/3 hiervan al in de springvorm.
- Doe bij het overige beslag de cacao en de eetlepel melk. Meng dit goed en giet ook dit in de springvorm.
Met een satéprikker kan je er eventueel nog een leuk marmereffect in maken. - Bak de cake vervolgens in 45 minuten gaar.
- Laat na het bakken de cake afkoelen en bestrooi het met wat poedersuiker.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!