27 April is het Koningsdag, onze koning Willem- Alexander, viert dan zijn verjaardag. Ondanks dat Koningsdag er dit jaar anders uit ziet als alle andere jaren maken we er toch een feestje van. Een lekker oranje gebakje mag natuurlijk niet ontbreken, maar deze wortelsoep met tijm en geitenkaas heeft natuurlijk ook een lekker oranje kleurtje.
Deze wortelsoep is weer eens een andere soep als een tomatensoep of kippensoep, maar ook wel echt heel lekker. Door de tijm is hij lekker kruidig en de geitenkaas maakt het een beetje ziltig en romig. Door de pijnboompitjes heb je er ook nog een lekkere bite in.
Serveer de soep met een stokbroodje, lekker is het om dan ook op het stokbroodje wat geitenkaas te doen. Als je wat soep overhoudt voor de volgende dag kan je die prima serveren bij de lunch. Ik vind dat zelf echt ideaal met een broodje, salade of een stuk quiche heb je dan gelijk weer een gezonde en voedende maaltijd.
Wortelsoep met tijm en geitenkaas – voor 4 personen
Dit heb je nodig:
600 gram bospeen, schoongemaakt
15 gram tijm
2 eetlepels olijfolie
400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 groentebouillontablet
125 gram zachte geitenkaas
50 gram geroosterde pijnboompitjes
125 milliliter volle melk
Zo maak je het:
- Snijd de wortel in blokjes en ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de olie in een grote soeppan en bak de zoete- aardappel, wortel en tijm ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentebouillontablet, de volle melk en 1 liter kokend water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten koken. Roer wel af en toe door.
- Pureer de soep met een staafmixer er verdeel over de 4 komen. Verkuimel de geitenkaas over de soep en verdeel de pijnboompitjes over de kommen.
Geniet ervan!
Liefs, Danielle
Heb jij dit of een ander recept van Foodaholic.nl gemaakt? Plaats dan een foto op social media met de #foodaholicnl en tag mij erin @foodaholicnl. Ik vind dat super leuk om te zien en ik zal je foto dan ook delen!