Deze zalmsalade voor op een toastje is natuurlijk ook prima geschikt voor op een boterham, cracker of broodje, maar wij eten hem graag tijdens het borrelen op een toastje.
Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde aten wij eigenlijk nooit vis. Mijn ouders zijn er niet zo gek op. Wel nam mijn moeder vroeger, als we weleens tijdens koopavond gingen eten, bij van Dam daar een broodje zalmsalade. Ik vond dat ook altijd erg lekker, dus at daar altijd vrolijk van mee.
Dat het niet moeilijk om te maken is bewijst dit recept wel. Het is eigenlijk een kwestie van mengen en klaar is kees!
Zalmsalade voor op een toastje
Dit heb je nodig:
- een blikje zalm
- 2 kleine eetlepels mayonaise (kwark kan ook voor de gezondere variant)
- een handvol, fijngesneden bieslook
- een halve rode ui, gesnipperd
- 2 kleine zoetzure augurken, fijngesneden
Zo maak je het:
- Laat het vocht uit het blik lopen en doe de zalm in een bakje. Prak met een vork de zalm fijn.
- Doe de mayonaise of kwark erbij en prak dit erdoorheen. Is het nog te droog? Voeg dan wat extra mayonaise toe. Als laatste doe je de biesloo, rode ui en augurk erbij. Meng het door de zalm.
- Erg lekker op een toastje, maar natuurlijk ook gewoon op een broodje of boterham!
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Meer zin in een salade met vlees? Dan is deze beenham salade misschien wel iets voor jou.
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!