Vriendlief & ik houden ervan om af en toe gewoon hapjes als avondeten te nemen. Nacho’s met guacamole mogen dan vaak niet ontbreken. Wij zouden dan een potje in de supermarkt kunnen kopen, waar vaak onnodig veel gekke ingrediënten in zitten, maar wij houden ervan om het zelf te maken.Niet moeilijk en echt zoveel keer lekkerder.
Het is ook heerlijke om het op een rijstwafel of op een wrap te doen. Daar komen binnenkort ook nog receptjes voor, maar nu eerst het recept voor de guacamole zelf. Ook hier heb ik meerdere varianten voor, maar ik begin met de meest simpele versie.
Dit heb je nodig:
- 2 rijpe avocado’s
- een rode peper
- een limoen
- 1 teentje knoflook
- Snuf zeezout
Zo maak je het:
- Schil de avocado’s en verwijder de pit. Ik snijd zelf de avocado eerst doormidden, de pit kan je dan vrij gemakkelijk verwijderen. Als de avocado goed rijp is kan je de schil er vaak best gemakkelijk af halen.
- Halveer de peper door de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de peper vervolgens heel fijn.
- Doe de avocado en de peper in een kom. Pers daarboven een knoflook fijn en prak het geheel fijn met een vork.
- Snijd de limoen doormidden en doe het sap in de kom erbij.
- Breng om smaak met een snuf zeezout.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!