Eten bij De Pizzabakkers in Arnhem stond een paar weken geleden op de planning. Destijds hadden ze namelijk een fantastische maandpizza in samenwerking met Tres Rotterdam en die mocht ik komen proeven.
Na binnenkomst bestelden wij ons drinken. Ze staan bekend om hun prosecco, maar zoals jullie weten drinken wij geen alcohol en dus gingen wij voor een grote fles bruiswater. Eenmaal aan tafel kwam pizzabakker Heijn even gezellig aan onze tafel kletsen. Vol passie vertelde hij over de Pizzabakkers en het eten bij de Pizzabakkers. Ik werd er helemaal enthousiast van en dus waren wij klaar om te gaan eten en lieten wij ons door hem verrassen met de voorgerechten.
Het eten
Vooraf kregen wij Burrata al tartufo – burrata uit Puglia gevuld met room en witte truffel uit Bari en Bruschette – 4 knapperige bruschette van Altamura brood, belegd met lekkers van de dag . Beide echt heel lekker! Vooral als je van truffel houdt zou ik de Burrata aanraden, zo zacht, romig en heerlijk van smaak. De bruschetta waren ook erg lekker, goed in de knoflook en daar houd ik van. Gelukkig aten wij er ook samen van.
Toen kwamen de pizza’s. Zoals ik bovenaan al zei hadden ze on augustus een samenwerking met Tres Rotterdam. De eigenaar van Tres werkte 12 jaar geleden zelf in de keuken van de Pizzabakkers, hun paden kruisten elkaar weer en samen ontwikkelden ze een heerlijke pizza. De pizza is belegd met mozzarella, tijm, Parmezaanse kaas, gele tomaatjes, ‘nduja, rucola en Lardo di Conca.
Het is jammer dat je hem nu niet meer kan proberen, want de smaken pasten zo goed bij elkaar. Het pittige van de ‘nduja en het zoute van de Lardo di Conca in combinatie met de zachte smaken van de andere ingrediënten. Wij vonden hem echt heerlijk en zijn sindsdien ook echt fan van ‘nduja, een ingrediënt wat ik hiervoor niet kende. Naast de pizza van de maand namen wij er nog een pizza Funghi & pancetta bij. Ook deze was erg goed! Het is vooral fijn om te proeven dat er met goede producten wordt gewerkt.
Eigenlijk zaten we na al dat lekkere eten al behoorlijk vol, maar een nagerecht wilden we natuurlijk niet overslaan. We namen voor 1 persoon de tiramisu en jawel… ook deze was erg lekker.
Nu hoor ik je denken, was er dan helemaal niks op de Pizzabakkers in Arnhem aan te merken? Nee eigenlijk niet, want we hadden een heerlijke avond, maar… als ik dan iets moet noemen zou de snelheid waarmee de gerechten geserveerd worden iets langzamer mogen. De tijd tussen de gerechten mag iets langer zijn. Maar zoals ik net al zei, we hebben enorm genoten, erg lekker gegeten en gaan zeker nog eens terug!
De Pizzabakkers Arnhem | Broerenstraat 35 | 6811 EB Arnhem
Liever zelf een pizza maken? Misschien is deze panpizza dan een goed idee.
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!