Een makkelijke en snelle manier om pizza te maken is om een tortilla als bodem te gebruiken. Meestal is het ook nog eens een slankere versie dan de gewone variant, dus dat is ook nog mooi meegenomen. Zelf maakte ik deze tortilla pizza met geitenkaas en spek.
Een pizza op tortilla wordt ook wel een tortizza genoemd. Je kan er net als met een gewone pizza gewoon mee variëren qua toppings. Doe er dus vooral op wat jij zelf lekker vindt.
Deze pizza is ook erg lekker om te eten als lunch. Als avondeten moet je er echt wel 2, of een goede salade bij, eten.
Tortilla pizza met geitenkaas en spek – voor 1 pizza
Dit heb je nodig:
1 tortilla, ik gebruikte een volkoren variant
2 eetlepels passata of pizza saus
3 plakjes zachte geitenkaas, verkruimeld
4 plakjes ontbijtspek
een handvol geraspte mozzarella
Rucola
Honing
Pecannoten
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smeer de tortilla in met de passata en strooi de mozzarella daar overheen. Leg de plakjes ontbijtspek op de mozzarella en strooi de verkruimelde geitenkaas daar weer overheen. Besprenkel met een beetje honing.
- Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen een aantal pecannoten in stukjes. Ik gebruikte er 5.
- Leg, als de pizza uit de oven is, de rucola naar smaak op je pizza en strooi de stukjes pecannoten daar weer over.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Meer zin in een andere pizza? Misschien is een panpizza een goed idee. Deze met mozzarella en serranoham is een aanrader.